GROEPSLESSEN_Cover_cropped_tinified

Groepslessen

Groepslessen

StandaardPage__Lijn_onderTitel__Desktop

Waarom kiezen voor
Groepslessen bij Re.Charge?

Sporten bij Re.Charge, dat is als thuiskomen.

In onze warme, zachte omgeving ontvangen wij je graag in ons ruime aanbod aan groepslessen. Onze groepslessen vinden telkens plaats in kleine, gezellige groepen van maximaal 12 deelnemers. Door de lessen in kleine groepen te geven is de lesgever in staat om iedereen individueel bij te sturen en feedback te geven waar nodig tijdens de les. Zo creëren wij voor jou een veilige omgeving om bij te leren en vooruitgang te boeken, met respect voor je eigen lijf.

Naast deskundige begeleiding hechten wij ook erg veel belang aan een respectvolle, veilige omgeving, waar iedereen zich thuis kan voelen. Iedereen op elk niveau is bij ons welkom. Oefeningen worden steeds aangeboden met eenvoudigere en pittigere alternatieven, zodat iedereen samen kan sporten op zijn/haar eigen niveau. Plezier en verbinding met jezelf én met anderen staat in onze lessen altijd centraal.

Jouw groepsles combineren met een drankje vooraf of een koffietje nadien?

Dat is hoe wij het ’t allerliefste zien!

Lessenrooster

Nood aan ontspanning of wil je net eens goed zweten? We got you!

In ons aanbod vind je lessen terug van elke intensiteit

Ontdek al onze lessen door even verder naar beneden te scrollen. Het aantal gekleurde bolletjes in ons logo geeft ook hier de intensiteit weer: hoe meer gekleurde bolletjes, hoe intensiever de les.

Klik op meer info voor meer uitgebreide info over deze les!

Logo - Slow down & relax

Slow down & relax

Deze rustige lessen zijn de ideale manier om écht te ontspannen en tot rust te komen. Deze lessen zijn erop gericht om even te vertragen en op adem te komen. Na deze lessen wandel jij helemaal ontspannen weer naar buiten.

RELAX - Pauline

RE.LAX

Logo - Slow down & relax

Rol je matje uit, adem in, adem uit en sta jezelf toe om even helemaal te vertragen en ontspannen in deze Re.lax les. In deze les zoeken we de rust op doormiddel van jouw ademhaling en meditatie. Na deze les wandel jij helemaal ontspannen weer naar buiten.

Onze yin yoga les is een langzame, zachte, meditatieve vorm van yoga die ervoor zorgt dat jij helemaal tot rust komt en weer in contact komt met jezelf. In deze les worden yoga houdingen voor langere tijd vastgehouden om dieperliggende spieren weer helemaal los te maken. Hierdoor voel jij je na deze les weer helemaal herboren.

GROEPSLESSEN_REALINE_cover

RE.ALIGN

Logo - Slow down & relax
Ontdek deze lessen
Logo_SlowSteady

Slow & steady

Deze licht intensieve lessen focussen voornamelijk op het opbouwen van kracht & lenigheid aan een slow & steady tempo. Je hartslag gaat hierdoor licht de hoogte in. Deze lessen vormen de ideale combo tussen inspanning en ontspanning en zijn zeer toegankelijk, ook voor beginners!

Re.flow: easy yoga flow – De easy flow les is een echt moment van zelfzorg. Een moment van zachtheid verpakt in rustige, maar vloeiende yoga bewegingen op het ritme van je ademhaling. Deze flow maakt je hele lichaam los, zorgt voor lichamelijke en geestelijke rust en maakt je tegelijk krachtiger.

GROEPSLESSEN_REFLOW_cover_tinified

RE.FLOW

Logo_SlowSteady
RE.START - Gudrun

RE.START

Logo_SlowSteady

Met deze les start jij je ochtend vol energie. Deze les start met een korte stretch om je lichaam wakker te maken en bouwt dan doorheen de les op in intensiteit. Zo maak jij je lichaam langzaam wakker en eindig je de les met een flinke dosis energie voor de rest van de dag. Deze les maakt je sterker, leniger en laat je bruisen van energie.

Pilates zorgt voor een betere houding, stabiliteit, lenigheid, kracht én coördinatie en is dus een echte treat voor jouw lichaam. Pilates bestaat uit een reeks van oefeningen waarbij je alle spiergroepen traint, waarbij zeer veel nadruk gelegd wordt op correct bewegen vanuit de “core” van je lichaam. Deze vorm van sporten is ideaal voor een betere houding.

GROEPLESSEN_REFORM_cover_tinified

RE.FORM

Logo_SlowSteady
Ontdek deze lessen
Logo_TurnUpTheHeat

Turn up the heat

Bij deze lessen gaat het tempo wat omhoog. Deze matig intensieve lessen focussen op een combinatie van kracht, cardio en lenigheid. Je hartslag gaat hierdoor de hoogte in en je spieren worden flink aan het werk gezet. Zo word jij elke keer opnieuw sterker én fitter!

GROEPSLESSEN_REFORM_POP_cover_tinified

RE.FORM POP

Logo_TurnUpTheHeat

Deze pop pilates les steekt pilates en een “poppy” jasje: Pilates zorgt voor een betere houding, stabiliteit, lenigheid, kracht én coördinatie en is dus een echte treat voor jouw lichaam. Combineer klassieke pilates met bewegingen op popmuziek en je krijgt een les waar je gegarandeerd stralend én sterker buitenwandelt.

Onze Re.form power is onze klassieke Re.form les met een beetje extra power. Deze les zal dus aan een iets hoger tempo liggen en wat intensiever zijn. Ideaal voor de pilates fans die graag nét dat tikkeltje harder zweten.

GROEPSLESSEN_REFORM_PWR_cover_tinified

RE.FORM PWR

Logo_TurnUpTheHeat
Reshape Gudrun

RE.SHAPE

Logo_TurnUpTheHeat

In deze Re.shape les steken we de bekende bbb lessen in een Re.Charge jasje. Jouw booty en buikspieren staan gegarandeerd in vuur en vlam na deze les. Onze Re.shape lessen zorgen er niet alleen voor dat je sterker wordt en je spieren opbouwt, maar zorgen ook voor een mooiere, zelfzekere houding. Een sterke core zorgt ervoor dat jij mooi rechtop en stevig in je schoenen zal staan. Win-win if you ask us?!

Deze vinyasa flow is een pittige yogaflow die vloeiende yoga bewegingen combineert op het ritme van je ademhaling. Deze les zorgt door de beweging op je ademhaling voor rust in je hoofd, maar is tegelijkertijd ook een stevige workout van je lichaam. Re.flex combineert hierdoor inspanning en ontspanning op magische wijze en zorgt voor een sterk, lenig en gezond lichaam en tegelijk ook meer rust in je hoofd.

Reflex - Lieselot

RE.FLEX

Logo_TurnUpTheHeat
Ontdek deze lessen
Logo_SweatForDays

Sweat for days

Are you ready to get sweaty? Want dan ben je hier aan het juiste adres! Bij deze intensieve lessen schiet je hartslag gegarandeerd de hoogte in en loop je sweaty, but satisfied weer de les buiten. 

Reboot Gudrun en Maud

RE.BOOT

Logo_SweatForDays

in onze bootcamp lessen kom jij weer helemaal tot leven. Je hele lichaam wordt hier van top tot teen aangepakt met een combinatie van kracht- en cardio-oefeningen. Zo Re.boot jij je volledige lichaam om niet alleen sterker, maar ook fitter te worden. En dat allemaal op zo’n manier dat jij gegarandeerd met een dikke smile naar buiten wandelt.

Deze high intensity interval training is de pittigste uit ons aanbod en zal je gegarandeerd doen zweten. Op een heerlijke manier word je hier uitgedaagd om alles te geven wat er in je zit. Met een combinatie van kracht- en cardio oefeningen aan een pittig tempo verbeter jij in no time je kracht en uithoudingsvermogen.

GROEPLESSEN_RESTART_cover_tinified

RE.VIVE

Logo_SweatForDays
GROEPSLESSEN_REPEAT_cover_tinified

RE.PEAT

Logo_SweatForDays

De Re.peat is een perfecte combo tussen dansen en cardio. Een mix van verschillende dansstijlen komen aan bod en we wisselen af tussen intensieve en iets rustigere songs. Deze funky workout spreekt alle delen van je lichaam aan en triggert in no time je gelukshormoon. Wij garanderen je dat je buiten stapt met een glimlach op je gezicht en een goede workout in the pocket.

GROEPSLESSEN_REKICK_cover_tinified

RE.KICK

Logo_SweatForDays

Deze intense kickboks training is de pittigste van ons aanbod en zal je sowieso tot het uiterste drijven. Alle frustraties en zorgen van afgelopen week kan je hier even van je af slaan. Een combinatie van kracht- en cardio is de ideale manier om voor een uurtje lang helemaal los te gaan. Let’s kick!

Ontdek deze lessen

Onze groepslesgevers

Stephanie_tinified

Stéphanie

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Tijdens mijn lessen bied ik je graag de veilige ruimte om jezelf en je lichaam beter te exploreren.
Hoe beweegt jouw lichaam, wat voelt goed en wat niet? Waar zit er een blockage en kan je jezelf daaraan overgeven?

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Er zijn geen regels over hoe de poses eruit moeten zien, het belangrijkste in mijn les is hoe een pose jou doet voelen… of je rust kan vinden, zelfs wanneer het pittig is…
Ons lichaam verteld ons zo veel, alleen moeten we willen luisteren…

Silke_tinified

Silke

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Voor mij is ‘plezier maken’ het allerbelangrijkste tijdens m’n les: hoe je er uitziet of wat je doet maakt niet uit, as long as you’re having fun! In een Re.Peat les draait het om je amuseren, niet om presteren. Je kan je af en toe aan een thema-les verwachten (denk: 90’s party, disney, ABBA,…) altijd met een vleugje humor. 

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik vind het belangrijk dat iedereen gemakkelijk mee kan volgen tijdens mijn les, dus sowieso voorzie ik verschillende opties voor alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een gevorderde, maakt helemaal niet uit! Come join me & let’s dance baby!

Maud_tinified

Maud

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Het is voor mij super belangrijk dat iedereen mee kan volgen, om blessures en verkeerde technieken te voorkomen. Dus ik geef variaties aan tijdens mijn lessen. Daarnaast hecht ik belang aan plezier ervaren tijdens mijn lessen, door de juiste beats en enthousiasme ! Regelmatig vraag ik ook achter feedback, om na te gaan wat mijn klanten leuk of minder leuk vinden. Zo kan ik er alleen maar uit leren !

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Tijdens mijn lessen heb ik graag dat mensen zich sterker gaan voelen, kunnen ontspannen, ontladen en genieten. Ook al was de zin om mee te doen ver te zoeken, wil ik dat zij hunzelf dankbaar en blij voelen tijdens de les.

Gudrun

Gudrun

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Ik vind het erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt in mijn lessen. Door gericht te coachen wil ik jou stimuleren om terug in contact te komen met je eigen lichaam en te focussen op wat bewegen met je lichaam doet, zonder oordeel. Stoppen met vergelijken, het plezier terugvinden in bewegen en focussen op je eigen beleving is voor mij het belangrijkste.  Tijdens mijn lessen geef ik steeds meerdere opties per houding, zodat jij op jouw niveau kan meesporten.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen ?
Ik vind het belangrijk dat je bijleert in mijn lessen over je eigen lichaam en hoe en waarom je bepaalde bewegingen moet uitvoeren. Ik wil dat je zelf de mogelijkheden en grenzen van je lichaam leert aanvoelen. Ook vind ik het dat je met mildheid en liefde naar je lichaam leert kijken, niet te streng bent voor jezelf en leert dankbaar zijn voor alles wat je fantastische lichaam doet.

Lieselot_tinified

Lieselot

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Tijdens mijn lessen gaan we altijd weer terug contact maken met jouw eigen lichaam. Je lichaam leren observeren en voelen hoe het echt met je gaat: fysiek, emotioneel & mentaal. Zonder enig oordeel te maken, want het is doodnormaal dat je lichaam helemaal anders aanvoelt op maandagochtend dan op pakweg donderdagavond. Tijdens mijn lessen geef ik steeds meerdere opties per houding, zodat jij kan uitproberen en leren wat jouw mogelijkheden en grenzen zijn in dat moment.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik kan jouw lichaam niet voelen, dus het is echt belangrijk dat je zelf op ontdekking gaat en leert wat goed voelt en wat niet. Ik ben van nature een zacht persoon en dat is ook mijn manier van lesgeven, dat impliceert echter niet dat de lessen niet pittig of intens kunnen zijn.

Elsa

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Mijn lessen zijn super toegankelijk, maar ik hou er ook wel van om je wat uit te dagen. Daarom geef ik opties om het zo zwaar te maken als je zelf comfortabel bij bent. Het is belangrijk voor mij dat iedereen in mijn lessen in contact kan komen met zichzelf, zijn lichaam leert kennen en kan leren bewegen op gevoel en ritme. 

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik heb echt een passie om mensen te helpen, nieuwe dingen aan te leren en uit te leggen, dus je kan van mij altijd iets nieuw leren. In de lessen zorg ik steeds voor een mooie balans tussen ontspanning en inspanning. Waardoor je vol energie en toch ontspannen naar buiten kan gaan na de les.

Fantina_tinified

Fantina

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Mijn eerste opleiding Pilates was een klassieke Pilatesopleiding waarbij ik echt alles heb geleerd over de basics van Pilates. In mijn ogen zijn deze basics de fundamenten van een goede Pilates les: concentratie, ademhaling, flow, controle, alignment en centering laat ik dus regelmatig in mijn lessen terugkomen. Pilates kan je echt helpen om connectie met je eigen lichaam te maken en door op kleine details te letten leer je je lichaam beter kennen en kan je ook progressie maken.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Daarnaast is mijn stijl van lesgeven empathisch en met een vleugje humor. Mijn doel is altijd dat jij écht geniet van de les en er een goed gevoel aan overhoudt.

Pauline

Pauline

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
In mijn lessen is het de bedoeling dat je volledig relaxed buiten wandelt. We doen alles aan een rustig tempo, een tempo dat luistert naar jouw eigen lichaam.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Je goed voelen is voor mij echt wel het belangrijkste. Door te bewegen ga je vanzelf al een stuk beter voelen, maar de intensiteit stem ik graag af op jou noden die dag. Je lichaam heeft elke dag iets anders nodig en net daar gaan we samen ‘intunen’ op wat jou lichaam vraagt.

Luna

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
In mijn lessen is het de bedoeling dat je volledig relaxed buiten wandelt. We doen alles aan een rustig tempo, een tempo dat luistert naar jouw eigen lichaam.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Je goed voelen is voor mij echt wel het belangrijkste. Door te bewegen ga je vanzelf al een stuk beter voelen, maar de intensiteit stem ik graag af op jou noden die dag. Je lichaam heeft elke dag iets anders nodig en net daar gaan we samen ‘intunen’ op wat jou lichaam vraagt.

Onze groepslesgevers

Stephanie

Stéphanie

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Tijdens mijn lessen bied ik je graag de veilige ruimte om jezelf en je lichaam beter te exploreren.
Hoe beweegt jouw lichaam, wat voelt goed en wat niet? Waar zit er een blockage en kan je jezelf daaraan overgeven?

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Er zijn geen regels over hoe de poses eruit moeten zien, het belangrijkste in mijn les is hoe een pose jou doet voelen… of je rust kan vinden, zelfs wanneer het pittig is…
Ons lichaam verteld ons zo veel, alleen moeten we willen luisteren…

Silke

Silke

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Voor mij is ‘plezier maken’ het allerbelangrijkste tijdens m’n les: hoe je er uitziet of wat je doet maakt niet uit, as long as you’re having fun! In een Re.Peat les draait het om je amuseren, niet om presteren. Je kan je af en toe aan een thema-les verwachten (denk: 90’s party, disney, ABBA,…) altijd met een vleugje humor. 

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik vind het belangrijk dat iedereen gemakkelijk mee kan volgen tijdens mijn les, dus sowieso voorzie ik verschillende opties voor alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een gevorderde, maakt helemaal niet uit! Come join me & let’s dance baby!

Maud

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Het is voor mij super belangrijk dat iedereen mee kan volgen, om blessures en verkeerde technieken te voorkomen. Dus ik geef variaties aan tijdens mijn lessen. Daarnaast hecht ik belang aan plezier ervaren tijdens mijn lessen, door de juiste beats en enthousiasme ! Regelmatig vraag ik ook achter feedback, om na te gaan wat mijn klanten leuk of minder leuk vinden. Zo kan ik er alleen maar uit leren !

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Tijdens mijn lessen heb ik graag dat mensen zich sterker gaan voelen, kunnen ontspannen, ontladen en genieten. Ook al was de zin om mee te doen ver te zoeken, wil ik dat zij hunzelf dankbaar en blij voelen tijdens de les.

Gudrun

Gudrun

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Ik vind het erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt in mijn lessen. Door gericht te coachen wil ik jou stimuleren om terug in contact te komen met je eigen lichaam en te focussen op wat bewegen met je lichaam doet, zonder oordeel. Stoppen met vergelijken, het plezier terugvinden in bewegen en focussen op je eigen beleving is voor mij het belangrijkste.  Tijdens mijn lessen geef ik steeds meerdere opties per houding, zodat jij op jouw niveau kan meesporten.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen ?
Ik vind het belangrijk dat je bijleert in mijn lessen over je eigen lichaam en hoe en waarom je bepaalde bewegingen moet uitvoeren. Ik wil dat je zelf de mogelijkheden en grenzen van je lichaam leert aanvoelen. Ook vind ik het dat je met mildheid en liefde naar je lichaam leert kijken, niet te streng bent voor jezelf en leert dankbaar zijn voor alles wat je fantastische lichaam doet.

Lieselot

Lieselot

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Tijdens mijn lessen gaan we altijd weer terug contact maken met jouw eigen lichaam. Je lichaam leren observeren en voelen hoe het echt met je gaat: fysiek, emotioneel & mentaal. Zonder enig oordeel te maken, want het is doodnormaal dat je lichaam helemaal anders aanvoelt op maandagochtend dan op pakweg donderdagavond. Tijdens mijn lessen geef ik steeds meerdere opties per houding, zodat jij kan uitproberen en leren wat jouw mogelijkheden en grenzen zijn in dat moment.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik kan jouw lichaam niet voelen, dus het is echt belangrijk dat je zelf op ontdekking gaat en leert wat goed voelt en wat niet. Ik ben van nature een zacht persoon en dat is ook mijn manier van lesgeven, dat impliceert echter niet dat de lessen niet pittig of intens kunnen zijn.

Glynn

Glynn

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Mijn lessen zijn super toegankelijk, maar ik hou er ook wel van om je wat uit te dagen. Daarom geef ik opties om het zo zwaar te maken als je zelf comfortabel bij bent. Het is belangrijk voor mij dat iedereen in mijn lessen in contact kan komen met zichzelf, zijn lichaam leert kennen en kan leren bewegen op gevoel en ritme. 

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Ik heb echt een passie om mensen te helpen, nieuwe dingen aan te leren en uit te leggen, dus je kan van mij altijd iets nieuw leren. In de lessen zorg ik steeds voor een mooie balans tussen ontspanning en inspanning. Waardoor je vol energie en toch ontspannen naar buiten kan gaan na de les.

Fantina

Fantina

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
Mijn eerste opleiding Pilates was een klassieke Pilatesopleiding waarbij ik echt alles heb geleerd over de basics van Pilates. In mijn ogen zijn deze basics de fundamenten van een goede Pilates les: concentratie, ademhaling, flow, controle, alignment en centering laat ik dus regelmatig in mijn lessen terugkomen. Pilates kan je echt helpen om connectie met je eigen lichaam te maken en door op kleine details te letten leer je je lichaam beter kennen en kan je ook progressie maken.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Daarnaast is mijn stijl van lesgeven empathisch en met een vleugje humor. Mijn doel is altijd dat jij écht geniet van de les en er een goed gevoel aan overhoudt.

Pauline

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?
In mijn lessen is het de bedoeling dat je volledig relaxed buiten wandelt. We doen alles aan een rustig tempo, een tempo dat luistert naar jouw eigen lichaam.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?
Je goed voelen is voor mij echt wel het belangrijkste. Door te bewegen ga je vanzelf al een stuk beter voelen, maar de intensiteit stem ik graag af op jou noden die dag. Je lichaam heeft elke dag iets anders nodig en net daar gaan we samen ‘intunen’ op wat jou lichaam vraagt.

Karlien

Hoe ziet een groepsles bij jou eruit?

Ik pak mijn lessen aan met een stevige portie humor en heel wat girlpower! Ik wil een supportive girls community creëren die elkaar aanmoedigt terwijl we (t)werken aan een meer confident versie van onszelf.

Wat vind jij belangrijk tijdens jouw lessen?

Ik wil dat alle vrouwen zich op hun gemak voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn. Mijn feelgood twork-outs voor body én mind gaan niet over danspasjes perfect uitvoeren, maar over tijd maken voor jezelf en voor jouw prachtige lichaam. Mijn lessen nodigen je uit om jouw comfortzone uit te breiden en om de sensuele, krachtige vrouw in jezelf te (her)ontdekken. Ik wil dat jij jezelf krachtig, vrouwelijk, sexy en zelfzeker voelt. Aan het begin van een les zeg ik altijd: “ik ga de Beyoncé in jullie naar boven halen!”